Sustainability

 

Forever-ever

Sustainability er på flere måder omdrejningspunktet i Luupe.

Vi tror, at fremtidens bæredygtige modeforretning består i kombinationen af en unik lokal fysisk butik og en global webshop, hvor man udvælger og sælger nogle helt særlige produkter fra nogle helt særlige brands til nogle helt særlige kunder.

Vi sørger for vejledning og inspiration af vores kunder i forhold til at opbygge deres individuelle og langtidsholdbare garderobe. Det er den tilgang, vi kalder fashion to keep forever. Og vi prioriterer altid vores faste kunder med det formål at skabe langvarige kunderelationer.

Alle på team luupe dyrker også det ansvarlige liv. De fleste af os lever primært vegansk eller vegetarisk, og vi bruger primært økologiske produkter både på hjemmefronten og i butikken.

Sidst men ikke mindst forhandler vi udelukkende brands,  der evner at kombinere design og bæredygtighed på højeste niveau. Det kan du læse lidt mere om nedenfor.

 

 

Ganni sustainable

GANNI

Hos Ganni styrer de efter en moralsk forpligtigelse, der skal gøre dem så bæredygtige som muligt. Deres overordnede mål følger FN’s retningslinjer for klimahandling, og stræber efter at nedsætte deres CO2-aftryk med 30% inden 2030 og finde nye kreative løsninger, der sikrer en CO2-neutral virksomhed i 2050.

Derfor arbejder Ganni med at eliminere al unødig plastik, og blot benytte sig af genanvendelig, genbrugelig eller kompostbar plastikemballage. 

Materialerne hos Ganni er der også taget ansvar for, og de benytter sig således i høj grad materialer såsom genbrugt polyester, økologisk bomuld og ansvarligt produceret uld. 

Derudover har Ganni siden 2016 kortlagt deres CO2-aftryk, og støtter FN’s arbejde med kvinder i Nepal og Ghana, der forsøger at balance CO2’ens indvirkningen på vores klode.

Læs mere om Ganni og bæredygtighed her: ganni.com/da/responsibility.html
 

blanche sustainable

BLANCHE

Hos Blanche udvælges alle materiale med omhu, således at dine nye favorit styles er så bæredygtige som muligt. Materialerne udvælges efter en ønske om at have en minimal negativ indflydelse på klimaet og for at sikre dig dette arbejder Blanche med en lang række certificeringer, blandt andet FCS, GOTS og OEKO-TEX-certificering, der sikrer ordentlige produkter fri for skadelige kemikalier.

Størstedelen af Blanches produktion er holdt indenfor EU, hvilket betyder, at det er nemmere at opnå garantier for, at de, der arbejder med tøjets produktion, arbejder under ordentlige arbejdsforhold. 
De af Blanches styles, der produceres uden for EU, er produceret nøje udvalgte steder, og der arbejdes specielt for kvinders rettigheder og ligestilling.

Læs mere om Blanches arbejde med bæredygtighed her: blanchecph.com/blanche-csr
 

aiaya sustainable

AIAYU

Aiayu skaber mode med omtanke for etisk korrekt og bæredygtig produktion. Aiayus mål er således at din nye strik eller skjorte skal være lavet i høj kvalitet af naturlige materialer og med respekt for de mænd og kvinder, der har brugt deres håndværk til at skabe et stykke bæredygtig mode. 

Al produktion foregår i Nepal, Indien eller Bolivia med tæt kontakt til de lokale håndværkere, der arbejder med bæredygtige materialer såsom økologisk GOTS-certificeret bomuld, der ligeså bearbejdes under certificerede forhold. 

Som et led i Aiayus mål for bæredygtighed arbejder de ud fra et ’zero waste’-udgangspunkt. Alle materialer, der bliver til overs fra tøjets produktion, genbruges eksempelvis til net eller hang-tags, der hænger i nakken af tøjet med prismærket. Ydermere doneres overskuddet fra ’zero waste’-projekterne til en lokal skole i Indien. 

Læs mere om Aiayu og deres bæredygtige indsatser her: aiayu.com/en/page/csr
 

skall studio

SKALL STUDIO

Siden begyndelsen af Skall Studio har bæredygtighed været en kerneværdi, der former designet. 
Hos Skall Studio er dine tidsløse klassikere lavet af naturlige materialer i høj kvalitet, der er lavet til at holde i mange år. Materialerne er i høj grad i centrum og Skall benytter sig af de mest bæredygtige de kan finde. Herunder blandt andet økologisk GOTS-certificeret bomuld og hør, som er et naturligt og bæredygtigt valg.

Dertil er al uld fra Skall Studio fra danske eller svenske får som herefter er produceret i Danmark, hvilket sikrer ordentlig dyrevelfærd, nedsætter mængden af udledt CO2 samt støtter den lokale danske produktion.

Læs mere om Skall Studio og bæredygtighed her: skallstudio.com/pages/vores-filosofi

designers remix

DESIGNERS REMIX

Da Designers Remix blev startet, var det med ønsket om at nedbringe de mange stofrester andre brands havde produceret, og benytte sig af allerede eksisterende ressourcer ved at ’remixe’ dem til noget nyt. 

Designers Remix har siden vokset sig stort og udover stofrester benytter de sig af deres ’magiske materialer’. Disse magiske materialer består blandt andet af økologisk bomuld, genbrugt uld og polyester samt tencel og viskose fra bæredygtige og certificerede skove.   

Med investeringer i et FN-certificeret vietnamesisk vindmølleprojekt er tøj produceret fra Designers Remix nu ’klima positivt’. Det vil sige, at Designers Remix betaler for, at der som følge af ethvert stykke produceret tøj bliver balanceret mere CO2 ud end tøjet i gennemsnit har udledt ved produktionen. 

Læs mere om Designers Remix og ’Make Fashion Better’ her: designersremix.com/make-fashion-better

hope sustainable

HOPE

Hos HOPE indgår bæredygtighed som en naturlig del af både design og produktion. Det betyder blandt andet at alle stofrester genbruges i nye kollektioner eller bliver donereret til velgørenhed. 

Derudover er 65% af hele HOPE’s produktion holdt i Europa, hvilket er med til at øge muligheden for at sikre ordentlige arbejdsforhold. Desuden bidrager det også til mindre udledning af CO2 i forhold til transport. 

Læs mere om HOPE og deres forhold til bæredygtighed her: hope-sthlm.com/us/sustainability/